Daily Archives: juli 5, 2010

Obama vs BP vs The Economist

Disse sider har før sunget The Economist‘s hyldest. Nu er magasinet imidlertid blevet fanget i at have fotomanipuleret sit forsidebillede for at drive en helt speciel pointe hjem.

Billedet forestiller præsident Obama på en strand i Louisiana, alene, kiggende fortabt ned i jorden, med olieplatforme i baggrunden. En perfekt metafor for en tvivlrådig præsident og hans kamp mod olieforurening, internationale oliefirmaer og faldende opbakning i en amerikanske befolkning, der ser ham som svag, handlingslammet og alene.

Problemet er, som NYTs blog Media Decoder skriver, at Obama rent faktisk ikke var alene. Billedet i The Economist er blot redigeret for at give det indtryk. I virkeligheden står præsident Obama på stranden i samtale med to personer, heriblandt Admiral Thad W. Allen, kystvagtens øverste chef. Men på forsiden er de to personer forsvundet og erstattet af Caribiens (stadig) blå hav.

The Economist har ikke villet kommentere redigeringen.

At kede interessenterne ihjel, fortsat

Og så igen. Vil man tage præsentationen af sin virksomheds eller organisations kreative præstationer helt ud, så er den danske wunderarkitetkt Bjarke Ingels’ måde et godt bud:

En 400-siders tegneserie der dokumenterer 30+ projekter det innovative arkitektfirma har været involveret i kaldet ‘Yes is more’.

Titlen er naturligvis stjålet fra Mies van der Rohes berømte diktum ‘less is more’ og stilen er rå, legesyg og en fantastisk demonstration af kreativ do it – don’t show it.

Jeg køber min her, det burde du også gøre.

Se mere til Ingels’ fantastiske præsentationsevner i en TED-talk han gav sidste år her