Daily Archives: februar 5, 2009

The Condé Nast economy — all expenses paid, all the time

The Condé Nast economy—all expenses paid, all the time. – By David Plotz – Slate Magazine.

Fabelagtigt indblik i New Yorks feterede journalistverden før sparetider og finanskrise. Specielt faldt jeg over den interessante detalje, at Condé Nasts chefer stavnsbandt deres ansatte ved hjælp af luksus og goder.

Hvilket fik mig til at tænke på Poul Pilgaard Johnsens artikel i Weekendavisen om at leve luksuriøst på en journalistløn. Der findes åbenbart frynsegoder det er helt okay ikke bare at tage imod, men også aktivt opsøge – sålænge den der gør det, er en kritisk og objektiv journalist.

Men sådan er det, og det synes jeg dybest set ikke der er noget problematisk i. Jeg har selv gjort det. Og hvem har ikke det? Lige fra pædagogerne, der tager på betalt “sammenrystnings-tur” til Lalandia, til den gratis julefrokost i firmaet, til den meget vigtige konference i Zurich som ens kontor bare betale for, at man kan komme med til. Det er alt sammen helt fint, og gør at de pågældende personer føler sig værdsatte og vigtige.

Det skulle man måske huske på når man forarges over Politichefers rejser til Rio eller politikeres tolv snapse og fem fadøl. Ikke mindst os journalister.